Hva skjer?

Kommende arrangementer


Her vil du finne informasjon om kommende arrangementer i regi av Norsk Gypsy Cob Forening og andre aktuelle arrangementer.

Uoffisiell utstilling for alle raser!

Søndag 29. september 2019 klokken 10:00

Vinjarmoen Motorbane

Rosteinveien, 2870 Dokka


Vestoplandenes traverselskap og Norsk Gypsy Cob forening inviterer til uoffisiell utstilling for alle hesteraserraser.

Alle hester er hjertelig velkomne til å delta uansett rase, alder og kjønn (blandinger kan også delta). Har du ikke vært med på utstilling før er dette et flott sted å begynne. Du vil få hjelp på utstillings dagen med hvordan du skal vise frem hesten. =) Det blir deltaker sløyfe til alle og vi kårer også dagens beste hest og beste mønstrer.
Kiosk salg.

Dommer: Tommy Husebye.

Alle hester som deltar MÅ ha gyldig vaksinasjon!
Påmeldingsavgift kr.: 400,- pr hest. 350,- for medlemmer av NGCF eller Vestoplandenes traverselskap.

Bindende påmelding!

Påmeldingsavgift betales til konto innen 20. september for at påmeldingen skal være gyldig! Utgår betalingen mister man dessverre plassen sin.
Påmelding skjer til Susanne Sveen Nesfeldt via https://utstilling.weebly.com

Du vil motta en epost i retur med innbetalingsinfo.

Påmeldingsfrist: onsdag 18. september.

Spørsmål kan rettes til Susanne på mail susannesveen@hotmail.com
​eller telefon 97063710.
Max 30 hester, så her er det første mann til mølla.
Vi kårer:
¤ Best in Show
¤ Reserve BIS
¤ Beste unghest
¤ Lands beste hest
¤ Beste mønstrer
¤ Beste junior mønstrer

Deler av utstillings katalogen vil ligge her et par dager før utstillingen.
Vi gjør oppmerksom på at det blir en del venting på en utstilling, da dommeren skal gi en bedømmelse på hver og en hest, så sett av hele dagen til å være utendørs sammen med hesten din.
​Det er dessverre ikke muligheter for oppstalling. Noen få spilttau forbeholdt hingster.

Show/uoffisiell utstilling

12. oktober 2019

Breivoll Gård, Vinterbro


Show/uoffisiell utstilling for alle raser (hopper, vallaker, unghest og hingster). Blandingsraser kan også stille.


Dommere for dagen er spesialrasedommer på Gypsy Cob, Lesley Ann Stewart fra TGCA UK (Traditional Gypsy Cob Association), og Tommy Huseby (Nasjonal og Internasjonal spesialdommer på Fullblodsaraber, Ponnier og Cobs, Gypsy Cobs, Varmblodige spesialraser).


Det vil også bli arrangert ride- og kjøreklasser.


Påmeldingsavgift:
Kr 250,- pr. hest for medlemmer i NGCF
Kr 300,- pr hest for ikke medlemmer.


Avgiften vippses til 90742639 innen påmeldingsfrist. Merk betalingen utstilling, Breivoll og navn på eier og hest. Har man ikke vipps, be om kontonummer.


Påmeldingsfrist: 1. Oktober Påmelding er bindende.


Send påmelding til camillacarcary@gmail.com med følgende opplysninger:

Navn på hest
rase
evt stamme
kjønn
Fødselsår
Eiers navn og adresse
Utstillers navn (dersom forskjellig fra eier).


Det er ikke mulig med boksleie på utstillingsplassen, men det kan være mulighet for å lage egne padocker på gress hvis man tar med stolper, strømtråd og strømapparat. Vi vil i såfall ha beskjed slik at vi vet hvor mange da det er begrenset område.


Påmeldingsinfo til ride- og kjøreklasser kommer snart.


Medlemskonkurranser


Endomondokonkurranse

Ved bruk av gratisappen Endomondo kan du delta i våre tre konkurranser. En for antall økter, en for flest kilometer og en for antall aktive minutter. Du må velge ridning som treningsform, uansett om du rir/kjører/tømmekjører eller annet. Når du har meldt deg inn på utfordringene blir dine økter og kilometer automatisk lagret, og du er med i konkurransen.

All bruk er god bruk! :)


Fotokonkurransen på facebook

I gruppen "NGCF konkurranser" på facebook legges det hver måned ut et nytt fototema. Bildene kan være både profesjonelle eller amatør fotoer så lenge de inneholder Gypsy Cob og temaet for måneden. Et bilde pr. hest. Vinneren hver måned får en liten ting i posten, og bildet blir lagt ut på hjemmesiden, og som forsidebilde på facebookgruppene. I slutten av året er årets 12 vinnerbilder med i trekningen om årets bilde. Bli med!

Utstillingssesongen 2019

Terminliste for utstillinger 2019


Terminliste for hopper, vallaker og unghester finner du

her


Terminliste for hingster finner du

her

Hva skjer på en utstilling?


Når du skal på utstilling må du ta med deg hestepasset (med attest på vaksinasjoner), vannbøtte og det fôret hesten trenger i løpet av dagen. Noen arrangører krever også helseattest utstedt av veterinær, eller en egenærklæring, som bekrefter at hesten er frisk og ikke kommer fra en stall med smittsomme sykdommer.

Når du kommer på utstillingsplassen skal du melde deg på utstillingskontoret (sekretariatet) for å vise fram hestepasset med attesterte vaksinasjoner. Arrangøren sjekker da at innbetalingen er i orden og du får nummerskilt. Hvis du har betalt i løpet av de siste dagene – ta med kvittering. Er det noe du lurer på i løpet av utstillinga skal du ta kontakt med utstillingskontoret.

Det er ikke alle utstillingsplasser som har oppstallingsmuligheter, så du må være forberedt på å ha hesten på hengeren eller leie rundt på den når den ikke er i utstillingsringen, ta evt. kontakt med arrangøren i forkant om du har spørsmål om stallplass.

Det er vanlig at hester i samme klasse og rase møter ved ringen samtidig. Noen ganger går de først samlet i ringen rundt dommeren for deretter å bli bedømt enkeltvis. Det er viktig at utstilleren (også kalt mønstreren) vet hvordan hesten skal vises fram. Dette er noe en må trene på i god tid før utstillinga! Hesten skal kunne stå ordentlig oppstilt, gå rett fram og tilbake i skritt og trav. Den skal være våken og oppmerksom, men kunne stå stille når den blir bedt om det. Følg dommerens anvisninger. Flere tips om korrekt mønstring finner du i heftet Mønstring av hest.

Når dommerene vurderer en hest, skriver de bedømmelsen ned på et dommerkort. På dommerkortet står både de positive og negative sidene ved hesten, dessuten den endelig premiegraden. Dette får utstilleren utlevert eller tilsendt. De hestene i en klasse som utmerker seg med god kvalitet blir stilt i "kvalitet" og rangert.

I tillegg til eksteriørbedømmelse skal de fleste raser gjennomgå en bruksprøve. Sjekk i Bruksprøvereglementet eller spør arrangør hva som kreves av din hest. Eksempler på bruksprøver: kjøreprøve, travprøve, rideprøve, longering og løsvisning. Hvis hesten er premiert fra før trenger den vanligvis ikke gå ny bruksprøve. For noen raser slipper hopper med føll å vise bruksprøveHefte for mønstring av hest


HorsePro

I oktober 2016 ble det i samarbeid med NGCF og HorsePro laget en side med raseinformasjon om Norsk Gypsy Cob på deres webside. Det er også bestilt og mottatt oversikt over antall registrerte Gypsy Cob i HorsePro og resultatliste for 2015 og 2016. (Resultatliste sendes ut til medlemmer)

 

Det var pr. 31.12.2016 registrert 36 Gypsy Cob i deres register, hvorav 1 rapportert død i 2016.

Det var 38 resultater registrert i 2015 og 17 resultater registrert i 2016.

 

 

Når det gjelder bilder kan HorsePro kun hente bilder fra hesteeiere som bruker HorsePro og legger ut bilder selv, så husk å legge ut mange flotte bilder å plukke fra :-)

 


 Årets Gypsy Cob Representant!


Hvert år kårer medlemmene våre årets representant for rasen. Dette skal være en person som har bidratt til å jobbe for eller reklamere for rasen på en særdeles god måte


Årets Representant for Rasen 2018:

Jens-Peder Nielsen
Årets Representant for Rasen 2017:


Maj-Britt Langaas og Roy Jacobsen


Årets Representant for Rasen 2016:

Inger Valen
Årets representant for rasen 2015:


Camilla Carcary


.