Hva skjer?

Kommende arrangementer


Her vil du finne informasjon om kommende arrangementer i regi av Norsk Gypsy Cob Forening og andre aktuelle arrangementer.

Velkommen til årsmøte i Norsk Gypsy Cob Forening

Dato: Søndag 3. mai 2020
Tid: 11.00
Sted: Teams


Vi ønsker med dette å invitere til foreningens årsmøte for 2020.


Saker som ønskes behandlet på møtet må være styret i hende senest 22. mars 2020. Videre vil fullstendig saksliste sendes ut 29. mars.


Ønsker du å melde deg inn, kontakt styret på e-post: styret@tinker.no


Vel møtt!


Medlemskonkurranser


Endomondokonkurranse

Ved bruk av gratisappen Endomondo kan du delta i våre tre konkurranser. En for antall økter, en for flest kilometer og en for antall aktive minutter. Du må velge ridning som treningsform, uansett om du rir/kjører/tømmekjører eller annet. Når du har meldt deg inn på utfordringene blir dine økter og kilometer automatisk lagret, og du er med i konkurransen.Det er egne konkurranser for de med en hest, og de med flere.

All bruk er god bruk! :)


Fotokonkurransen på facebook

I gruppen "NGCF konkurranser" på facebook legges det hver måned ut et nytt fototema. Bildene kan være både profesjonelle eller amatør fotoer så lenge de inneholder Gypsy Cob og temaet for måneden. Et bilde pr. hest. Vinneren hver måned får bildet blir lagt ut på foreningens Instagram konto, og som forsidebilde på facebookgruppene. I slutten av året er årets 12 vinnerbilder med i trekningen om årets bilde. Bli med!

Utstillingssesongen 2020

Terminliste for utstillinger 2020:

Alle hoppe-, vallak- og unghestutstillinger som er planlagt avholdt før 1.august er avlyst som følge av koronapandemien.

Les denne nettsaken for mer informasjon.
Terminliste for hopper, vallaker og unghester finner du

herTerminliste for hingster finner du

her

Hva skjer på en utstilling?


Når du skal på utstilling må du ta med deg hestepasset (med attest på vaksinasjoner), vannbøtte og det fôret hesten trenger i løpet av dagen. Noen arrangører krever også helseattest utstedt av veterinær, eller en egenærklæring, som bekrefter at hesten er frisk og ikke kommer fra en stall med smittsomme sykdommer.

Når du kommer på utstillingsplassen skal du melde deg på utstillingskontoret (sekretariatet) for å vise fram hestepasset med attesterte vaksinasjoner. Arrangøren sjekker da at innbetalingen er i orden og du får nummerskilt. Hvis du har betalt i løpet av de siste dagene – ta med kvittering. Er det noe du lurer på i løpet av utstillinga skal du ta kontakt med utstillingskontoret.

Det er ikke alle utstillingsplasser som har oppstallingsmuligheter, så du må være forberedt på å ha hesten på hengeren eller leie rundt på den når den ikke er i utstillingsringen, ta evt. kontakt med arrangøren i forkant om du har spørsmål om stallplass.

Det er vanlig at hester i samme klasse og rase møter ved ringen samtidig. Noen ganger går de først samlet i ringen rundt dommeren for deretter å bli bedømt enkeltvis. Det er viktig at utstilleren (også kalt mønstreren) vet hvordan hesten skal vises fram. Dette er noe en må trene på i god tid før utstillinga! Hesten skal kunne stå ordentlig oppstilt, gå rett fram og tilbake i skritt og trav. Den skal være våken og oppmerksom, men kunne stå stille når den blir bedt om det. Følg dommerens anvisninger. Flere tips om korrekt mønstring finner du i heftet Mønstring av hest.

Når dommerene vurderer en hest, skriver de bedømmelsen ned på et dommerkort. På dommerkortet står både de positive og negative sidene ved hesten, dessuten den endelig premiegraden. Dette får utstilleren utlevert eller tilsendt. De hestene i en klasse som utmerker seg med god kvalitet blir stilt i "kvalitet" og rangert.

I tillegg til eksteriørbedømmelse skal de fleste raser gjennomgå en bruksprøve. Sjekk i Bruksprøvereglementet eller spør arrangør hva som kreves av din hest. Eksempler på bruksprøver: kjøreprøve, travprøve, rideprøve, longering og løsvisning. Hvis hesten er premiert fra før trenger den vanligvis ikke gå ny bruksprøve. For noen raser slipper hopper med føll å vise bruksprøveHefte for mønstring av hest


HorsePro

I oktober 2016 ble det i samarbeid med NGCF og HorsePro laget en side med raseinformasjon om Norsk Gypsy Cob på deres webside. Det er også bestilt og mottatt oversikt over antall registrerte Gypsy Cob i HorsePro og resultatliste for 2015 og 2016. (Resultatliste sendes ut til medlemmer)

 

Det var pr. 31.12.2016 registrert 36 Gypsy Cob i deres register, hvorav 1 rapportert død i 2016.

Det var 38 resultater registrert i 2015 og 17 resultater registrert i 2016.

 

 

Når det gjelder bilder kan HorsePro kun hente bilder fra hesteeiere som bruker HorsePro og legger ut bilder selv, så husk å legge ut mange flotte bilder å plukke fra :-)

 


 Årets Gypsy Cob Representant!


Hvert år kårer medlemmene våre årets representant for rasen. Dette skal være en person som har bidratt til å jobbe for eller reklamere for rasen på en særdeles god måte


Årets Representant for Rasen 2019:

Maria Weideman


Årets Representant for Rasen 2018:

Jens-Peder Nielsen
Årets Representant for Rasen 2017:


Maj-Britt Langaas og Roy Jacobsen


Årets Representant for Rasen 2016:

Inger Valen
Årets representant for rasen 2015:


Camilla Carcary


.